Lyssnartips – Två Sommarvärdar i P1

Jag har lyssnat på många Sommarvärdar i P1 i sommar och har här valt ut två mycket tänkvärda program som jag varmt rekommenderar. Det fina är att man kan lyssna i efterhand och då också välja med eller utan musik.

Hamid Zafar – Sommarvärd 8 juli

Hamid Zafar – Barn- och utbildningschef f.d. rektor, 36 år. Född i Afghanistan, bosatt i Göteborg och Mullsjö. Debuterar som Sommarvärd.

Hamid Zafar utsågs 2018 till Årets Svensk av tidningen Fokus. Utmärkelsen kom efter att han som rektor lyckats vända Sjumilaskolan i det utsatta området Biskopsgården i Göteborg till en positiv utveckling av elevernas resultat och mående. Idag arbetar han som barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun, och är aktiv i samhällsdebatten. Lyssna på programmet via följande länk:
Hamid Zafar – Sommarvärd 8 juli – Sveriges Radio

Emma Leijnse – Sommarvärd 15 augusti

Emma Leijnse – Journalist, 48 år. Född i Växjö, bosatt i Malmö. Debuterar som Sommarvärd.

Emma Leijnse berättar om den tysta utbildningsrevolutionen som gjort kvinnor till vår tids vinnare – och varför pojkar blir förlorare redan i skolbänken. I sitt Sommar skildrar hon hur en i hög grad undanskymd utveckling förändrar såväl det svenska samhället som världen i stort: Det faktum att kvinnor i mycket högre grad än män skaffar sig hög utbildning och därför är vinnare i såväl arbetsliv som i livet som helhet. Lyssna på programmet via följande länk.:
Emma Leijnse – Sommarvärd 15 augusti – Sveriges Radio


Och till slut vill jag även tipsa om

Invitationsdepartementet…

– en tjänst som sammanför människor som vill bli bättre på svenska med människor som pratar flytande svenska över en hemlagad middag. Läs mer och se om Invitationsdepartementet finns på din ort: Invitationsdepartementet

Bli Fikakompis

Träffa en person med liknande intressen på ett kafé i cirka 1 timme, fika och prata svenska. En person är ny i Sverige och en person har bott i Sverige länge. Läs mer och se om Fikakompis finns på din ort: Bli Fikakompis

/Christina Wallnér

Leave a Comment