Lär dig mer svenska

När du har gått igenom sfi-stegen och vill testa dina kunskaper så finns några länkar som vi rekommenderar:


Det finns många möjligheter att lära sig mer svenska. Nedan följer några tips.

Nyhetssidor med lätt svenska

Svenska och arbetsliv för invandrare

Körkort i Sverige

Trafiksäkerhet på lätt svenska

Trafiksäkerhet på lätt svenska – NTF:S webbplats
Trafiksäkerhet med nio olika områden; gående, cykla säkert, synas i mörker, bilbälte, barn i bil, hastighet, nykter trafik, körkort och kollektivtrafik.
English: Traffic safety in nine different areas; walking, cycle safely, visible in the dark, seat belts, children in car, speed, sober traffic, driving license and public transportation.

Läs böcker!

Besök gärna ett bibliotek och fråga efter lättlästa böcker.

Poddar

Filmer från UR

 • Språkresan – UR
  I Sverige finns över en miljon människor som har ett annat språk än svenska närmast hjärtat. De har alla gjort en resa in i det svenska språket. Men är det en resa det handlar om, och finns det i så fall en slutstation? Är perfekt svenska målet och förutsättningen för medborgarskap, arbete och utbildning? Vi följer invandrade svenskar som matematikläraren Stavros Louca, ståuppkomikern Zinat Pirzadeh och pedagogen Behrang Miri och återupplivar deras väg in i det svenska språket och det svenska samhället. Vi tar med dem tillbaka till flyktingförläggningar, det första mötet med den svenska skolan och återser människor som varit till stöd och hjälp och viktiga samtalspartners. Dessutom kåserar Jonas Hassen Khemiri över det svenska språkets egenheter.
 • Svenska till varje pris – UR
  Vi följer åtta deltagare som ska lära sig svenska på åtta veckor. I ett slott på landet långt från den vanliga undervisningen i sfi, svenska för invandrare får de studiero. Till sin hjälp har de två motiverade lärare. Varje vecka kommer en gäst som utmanar eleverna att visa vad de lärt sig.
  Svenska till varje pris – syntolkat – UR
 • Vem bestämmer vad? – på lätt svenska
  I fyra animerade filmer går vi igenom vem som bestämmer vad. Hur fungerar det när man tar beslut om till exempel älgjakt, BMX-banor, gratis glasögon eller förbud av miljöfarliga glödlampor? Vi får se hur det fungerar när riksdagen, kommunen, landstinget och EU tar beslut. Vilka är det som bestämmer, hur går det till, och vem är det som bestämmer vilka det är som bestämmer?

Filmer

Fler länkar

Här presenterar vi fler länkar som passar dig som redan kan en del svenska och vill utveckla ditt språk:

Länklistor

 • Kreativ pedagogik
  Kreativ pedagogik listar länkar till sajter på internet som är bra när man vill lära sig svenska och hur landet fungerar. Sidan är uppdelad i huvudområdena Nyheter och media, Lexikon och ordböcker, Svenska, Samhället, Stockholm, Blandat samt English.

Fler tips på denna webbplats

Fler tips hittar via:
Lärresurser/Learning resources