Poddar/Podcasts

Svenska: Här presenteras poddar för att lära sig svenska och poddar för att lära sig om Sverige och det svenska samhället. Har du tips om poddar som passar här berätta det för oss.

English: Here we present podcasts for learning Swedish and to learn about Sweden and the Swedish society. If you know about other good resources, please tell us.

Poddar med fokus på att lära sig mer svenska

Sweasy Lessons – podcast on Spotify

English: Your shortcut to the Swedish language. The best tools to start creating easy sentences and find the native pronunciation right away. Fun and easy, this is Sweasy! The podcast is in English for learning Swedish.

SFIpodd

Det är sfi-lärare som driver denna podd.
Här hittar du en lista med SFIpodddens olika avsnitt:
Sök en podd/SFIpodden


Poddar för att lära sig om det svenska samhället

Sverige – så funkar det – Sveriges Radio

En Sverigeguide för alla oss förvirrade utlänningar. I varje avsnitt träffar vi nya svenskar som behöver tips och råd för att kunna navigera fram i landet lagom. Programledaren Marika är mentorn som inte tvekar inför att ta sig an alla typer av problem.


Laki – ny kvinnopodd med Aya Elturk

Laki är ett program skapat för att inspirera och uppmana utlandsfödda kvinnor till att integreras i det svenska samhället. I programmen tar programledaren Aya Elturk upp olika ämnen som ska öka kvinnans självkänsla och självförtroende samt vägleda till att man blir en självständig individ oavsett bakgrund. Innehållet varieras, allt från skönhet och kulturkrockar till vikten av att ta körkort och utbildning. Kärnan i programmet är kvinnan. Aya har valt att slå ihop radio + integration med en vilja att leverera ett program där hon är de utlandsfödda kvinnors eko samtidigt som hon ger de verktyg som behövs för att uppfylla sina drömmar.

Alla program finns att lyssna på via följande länk (utan musik):
Laki podcast – Soundcloud

Också på arabiska:
Laki podcast امرأة في جميع الأدوار

Programmet har också en tillhörande Facebooksida – där du är välkommen att ställa frågor:
Laki – Facebook