Sånger och ljudböcker från Akelius Språkkurs svenska

Roger Akelius grundare av Akelius Språkkurs svenska – har gett sitt godkännande till att de sånger och lättlästa ljudböcker som Akelius språkkurs svenska publicerat på YouTube även får visas under sfa.nu.

Sånger/Songs

Här finns 29 sånger utlagda som är numrerade för att det ska vara lättare att hänvisa till en specifik sång. En del av sångerna har tillhörande webbövningar som Akelius Språkkurs svenska tillhandahåller och som det finns länkat till i anslutning till sången.

Att sjunga är ett effektivt och roligt sätt att lära sig språk. Man behöver inte tänka på några regler. Man lyssnar på musiken och härmar ljuden.

Ljudböcker/Audio books

Träna svenska genom att läsa lättlästa ljudböcker. Eleven kan läsa själv (stänga av ljudet), höra som e-bok eller läsa och höra samtidigt. Följande ljudböcker finns utlagda i dagsläget:

  • Antoine de Saint-Exupéry; Den lille prinsen
  • Jack London; Skriet från vildmarken
  • Selma Lagerlöf; Nisse Holgerson

Källa till sångerna och ljudböckerna:  Akelius Språkkurs svenska

Ny i Sverige – Hallå konsument

Konsumentverket har tagit fram ett material till webbplatsen HALLÅ konsument som riktar sig till nya konsumenter i Sverige. Här ges tips om vad man ska tänka på vid köp, avtal och när man vill klaga på en vara eller tjänst. Här finns också en film. Webbplatsen är översatt till sju språk.

Ny i Sverige, Hallå konsument – New in Sweden

 

Socialstyrelsen har sammanställt filmer till ensamkommande flyktingbarn på flera spåk

Socialstyrelsen film Vad händer nu? vänder sig till ensamkommande barn under 18 år. Den handlar om första tiden i Sverige. Filmen kan visas av personal på HVB, socialtjänsten eller föräldrar i familjehem. Till stöd för den som visar filmen finns en handledning. För familjehem finns en informationsskrift. Läs mer under Socialstyrelsens hemsida:
Information till ensamkommande barn om första tiden i Sverige – Socialstyrelsen